Top 6 vitaminen om stikstofmonoxide te stimuleren

Vandaag kijken we naar wat er met uw lichaam gebeurt als u een laag stikstofmonoxidegehalte heeft, en waardoor dit tekort wordt veroorzaakt. We kijken ook naar 6 vitamines die de productie van stikstofmonoxide in je lichaam stimuleren.

Met vitamines bedoelen we de voedingsmiddelen, voedingsstoffen en antioxidanten die u via uw dieet binnenkrijgt.

Kijk tot het einde om meer te weten te komen over één cruciaal mineraal dat stikstofmonoxide stimuleert, waar 80% van de mensen geen genoeg van krijgt.

En voor meer informatie over een truc van 10 seconden waarmee u uw stikstofoxidegehalte in 20 minuten met 200% kunt verhogen, klikt u op de onderstaande link aan het einde van deze video.

Zoals altijd is deze video educatief en vormt deze geen medisch advies; wij zijn geen dokters.

Stikstofmonoxide (NO) is een signaalmolecuul dat werkt als een vasodilatator, wat betekent dat het de bloedvaten verwijdt en de bloedstroom verhoogt.

Hier zijn negen gezondheidsvoordelen van stikstofmonoxide:

Verbetert de bloedcirculatie: Stikstofmonoxide geeft aan dat de slagaders zich ontspannen en wijder opengaan, wat een gezonde bloeddruk mogelijk maakt en het risico op hartgerelateerde ziekten vermindert.

Verhoogt de energie en het uithoudingsvermogen: Stikstofmonoxide voorziet het lichaam van een langdurige energiestoot die het uithoudingsvermogen en de algehele prestaties verbetert.

Verbetert de cognitieve functie: Het helpt de hersenfunctie te verbeteren en de signaaloverdracht te versnellen, waardoor beter denken en alertheid mogelijk is.

Bevordert gezonde botten: Stikstofmonoxide helpt bij de botvorming en vertraagt ​​de botafbraak, wat resulteert in sterkere en gezondere botten.

Ondersteunt de gezondheid van het hart: Het is bekend dat het een gezond cholesterolgehalte bevordert, de bloedvaten gezond en helder houdt en zo de gezondheid van het hart ondersteunt.

Verbetert de immuunfunctie: Stikstofmonoxide geeft signalen aan het immuunsysteem om schadelijke indringers te elimineren, waardoor een extra verdediging wordt geboden.

Verbetert de stemming: Het kan uw humeur verbeteren en een gevoel van welzijn geven, wat tot een gelukkiger leven leidt.

Verbetert spier- en gewrichtsherstel: Stikstofmonoxide helpt spieren en gewrichten sneller te herstellen, waardoor een grotere mobiliteit en activiteit mogelijk is.

Verbetert de seksuele gezondheid: Stikstofmonoxide verhoogt de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen, waardoor de erectiele gezondheid bij mannen wordt verbeterd en de opwinding en het genot bij vrouwen worden vergroot.

Het probleem is dat de meeste mensen van in de veertig en ouder slechts 15% van de stikstofmonoxideniveaus binnenkrijgen die ze hadden toen ze in de twintig waren.

Dus, wat veroorzaakt stikstofoxide tekort?

Hoewel er veel redenen zijn waarom uw lichaam minder stikstofmonoxide produceert naarmate u ouder wordt, begint het allemaal in het endotheel.

Het endotheel is de delicate bekleding in alle bloedvaten, van de grootste slagaders in uw hart tot de kleinste haarvaten.

Het is verantwoordelijk voor het leveren van essentiële zuurstof en voedingsstoffen, en het is de plek waar stikstofmonoxide wordt geproduceerd om het lichaam gezond te houden.

In het endotheel zijn enzymen genaamd stikstofoxidesynthase (eNOS) verantwoordelijk voor het grootste deel van het stikstofmonoxide dat uw lichaam produceert.

Stikstofmonoxide geeft aan dat de spieren in uw bloedvaten zich ontspannen en verwijden, waardoor het bloed vrij kan stromen.

Een jong, gezond endotheel produceert veel stikstofmonoxide, waardoor uw lichaam jong en gezond blijft.

Naarmate u ouder wordt, verslechtert uw endotheel, wat leidt tot een afname van uw stikstofmonoxideniveaus.

Bovendien dragen factoren als diabetes, roken, slechte voeding, inactiviteit, zwaarlijvigheid, chronische stress, genetica en milieuverontreinigende stoffen bij aan deze achteruitgang.

Maar dat is niet alles.

Regelmatig mondwater gebruiken kan het stikstofmonoxidegehalte verlagen, omdat mondwater de goede bacteriën doodt die stikstofmonoxide produceren.

Bovendien kan het nemen van zuurblokkers voor indigestie of maagklachten ook de productie van stikstofmonoxide verstoren.

Geniet je van de informatie? Zorg ervoor dat je de video leuk vindt, deelt en abonneert en klik op de meldingen, zodat je nooit meer een video mist.

Dus, hoe kun je weten of je lichaam een ​​tekort aan stikstofmonoxide heeft?

Hier zijn 7 tekenen van een laag stikstofmonoxidegehalte, veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar verschillende delen van het lichaam.

Slechte atletische prestaties: Een lage zuurstoftoevoer naar de spieren resulteert in verminderde inspanningstolerantie, verhoogde vermoeidheid en verminderde atletische prestaties.

Erectiestoornissen: Een verminderd vermogen om een ​​erectie te krijgen en te behouden kan bij mannen tot impotentie leiden.

Verlaagde immuunfunctie: Witte bloedcellen (macrofagen) kunnen een laag stikstofmonoxidegehalte produceren als reactie op schadelijke pathogenen, wat kan leiden tot een verhoogde vatbaarheid voor infecties en een langzame wondgenezing.

Slechte cognitie: Een lage bloedtoevoer naar de hersenen kan leiden tot een slecht geheugen, gebrek aan mentale helderheid en verminderde cognitieve functie.

Cardiovasculaire gezondheidsproblemen: Draagt ​​bij aan de opbouw van tandplak in de slagaders, hoge bloeddruk en verminderde bloedtoevoer naar en van het hart.

Slecht zicht: Een laag stikstofmonoxidegehalte verstoort de afvoer van vloeistoffen uit uw ogen, waardoor de druk toeneemt en het gezichtsvermogen verzwakt.

Lage energie, slechte beweging: Te vaak slaperig voelen, niet meer comfortabel kunnen bewegen zoals voorheen, en aanhoudende pijn en pijn ervaren.

Kortom, een laag stikstofmonoxidegehalte kan ervoor zorgen dat u zich vóór uw tijd “oud” voelt!

Gelukkig zijn hier 6 vitamines die een boost geven stikstofoxide niveaus en verhogen de circulatie van bloed, voedingsstoffen en zuurstof door het lichaam.

Laten we beginnen met nummer 6. “L-citrulline”.

L-citrulline is een aminozuur dat in de nieren efficiënt wordt omgezet in L-arginine, wat vervolgens helpt bij de productie van stikstofmonoxide.

Arginine wordt gebruikt bij de productie van stikstofmonoxide, terwijl citrulline wordt gebruikt bij de productie van arginine.

Studies hebben aangetoond dat suppletie met L-citrulline het stikstofoxidegehalte aanzienlijk meer kan verhogen dan suppletie met alleen arginine.

Dit komt omdat arginine in de dunne darm en de lever moet worden opgenomen voordat het in de bloedsomloop terechtkomt; terwijl citrulline dit allemaal kan omzeilen en snel in de bloedbaan terecht kan komen.

Daarom is citrulline uiteindelijk een betere booster van de argininespiegels in het bloed dan arginine, en veroorzaakt het niet hetzelfde spijsverteringsongemakken dat arginine bij sommige personen kan veroorzaken.

De aanbevolen dosering L-citrulline is 2-6 g per dag.

Wist je dat watermeloen de koning is onder de citrullinerijke vruchten?

Naast watermeloen zijn er nog andere vruchten met een hoog citrullinegehalte, zoals Casaba-meloenen, komkommers en meloenen.

Vervolgens hebben we nummer 5. “Bietenextract”.

Bieten bevatten grote hoeveelheden nitraten in de voeding, die in het lichaam worden omgezet in nitrieten en vervolgens in stikstofmonoxide.

Bovendien zijn bieten een uitzonderlijke bron van antioxidanten die de halfwaardetijd van stikstofmonoxide verlengen.

Andere antioxidantrijke, nitraatrijke groenten zijn spinazie, rucola, boerenkool, sla en kool. Het doel is om 2-3 porties nitraatrijk voedsel in uw dagelijkse voeding op te nemen.

Studies hebben aangetoond dat suppletie met bietenextract de plasmaspiegels van stikstofmonoxide aanzienlijk kan verhogen. Over het algemeen zijn 2-3 theelepels bietenpoeder per dag voldoende om aan uw dagelijkse nitraatgehalte te komen.

Het volgende is nummer 4. “Hawthorn Berry”.

Meidoornbes verhoogt de bloedstroom, ondersteunt een gezonde bloedsomloop en helpt u nog meer voordelen te halen uit l-citrulline en rode bietextract.

Meidoornbessen bevatten verbindingen die stikstofoxidesynthase in het endotheel activeren, waardoor de productie van stikstofoxide uit arginine aanzienlijk wordt verhoogd. De aanbevolen dosering is 160-1200 mg per dag.

In onze top 3 staat nummer 3 “Vitamine B12”.

De meeste vijftigplussers hebben een tekort aan vitamine B12. Je cellen hebben B12 nodig om de productie van stikstofmonoxide te verhogen door de niveaus van een aminozuur genaamd homocysteïne in het bloed te verlagen.

Een verhoogd homocysteïnegehalte blokkeert de productie van stikstofmonoxide en verhoogt het risico op atherosclerose, wat kan leiden tot coronaire hartziekte (CAD), een hartaanval en een beroerte.

Je hersenen, zenuwen en spieren hebben voldoende vitamine B12 nodig om optimaal te kunnen functioneren. De aanbevolen dosering voor volwassenen ouder dan 18 jaar is 2,4 mcg methylcobalamine per dag.

De belangrijkste voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B12 zijn onder meer edelgist, verrijkte granen, dierlijke lever, rundvlees, mosselen, sardines en zalm.

Vervolgens hebben we nummer 2. “Vitamine C”.

Deze krachtige antioxidant is nodig voor het stimuleren van stikstofmonoxide.

Dat komt omdat het de activiteit verhoogt van het enzym dat nodig is voor de productie ervan in uw lichaam.

Er is ook waargenomen dat vitamine C de niveaus van L-citrulline verhoogt.

Bovendien vermindert vitamine C cortisol en ontstekingen, om te helpen bij het openen van de bloedvaten.

Kies ter aanvulling vitamine C die is gemaakt van volwaardige voedingsmiddelen, en niet van ascorbinezuur. De aanbevolen dosering is 75 – 90 mg per dag voor volwassenen ouder dan 18 jaar.

Andere antioxidantrijke bronnen van vitamine C zijn zure kersen, granaatappelsap, bosbessen, aardbeien en citrusvruchten.

En op nummer 1 hebben we “Magnesium”.

Wist u dat maar liefst 80% van de bevolking mogelijk niet genoeg magnesium binnenkrijgt? Dit cruciale mineraal is nodig om de gladde spiercellen in uw bloedvaten te ontspannen, waardoor de productie van stikstofmonoxide wordt verhoogd en een betere circulatie door het lichaam mogelijk wordt gemaakt.

Het is ook essentieel om uw hartritme onder controle te houden en de ophoping van calcium in vitale organen zoals uw hersenen, gewrichten en hart te voorkomen.

De aanbevolen dosering voor volwassenen ouder dan 19 jaar is 400-420 mg per dag.

Ons aanbevolen magnesiumsupplement heeft de hoogste opname, zie onderstaande link.

Voedingsmiddelen zoals spinazie, pompoenpitten, amandelen, pure chocolade en avocado’s bevatten allemaal veel magnesium en kunnen de productie van stikstofmonoxide helpen verhogen.

Andere manieren om de productie van stikstofmonoxide te verhogen zijn onder meer aërobe oefeningen zoals hardlopen, fietsen, zwemmen en dansen, maar ook neusademhaling en neuriën.

Ik hoop dat je deze video leuk vond. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over een truc van 10 seconden waarmee u uw stikstofmonoxideniveau in 20 minuten met 200% kunt verhogen.

De volgende video die u kunt bekijken is: ‘8 manieren om de bloedstroom naar benen en voeten te verbeteren’.

Leave a Comment