Top 12 voedingsmiddelen die uw bloed op natuurlijke wijze reinigen

De bloedbaan transporteert levensonderhoudende zuurstof en voedingsstoffen naar uw organen en weefsels. Maar als uw lever en nieren niet goed functioneren, wordt het moeilijk om afval en gifstoffen uit uw bloed te verwijderen, en dit zorgt ervoor dat uw bloed giftig wordt.

Dit kan resulteren in een verzwakt immuunsysteem dat niet in staat is infecties effectief te bestrijden.

Helaas zijn chronische aandoeningen zoals diabetes, hoge bloeddruk en obesitas wijdverbreid, en deze kunnen hun tol eisen van de lever en de nieren.

Bovendien kunnen alledaagse stressfactoren, zoals slechte voeding, blootstelling aan gifstoffen uit de omgeving, slaapgebrek en een sedentaire levensstijl, ervoor zorgen dat uw bloed traag wordt en niet in staat is zichzelf te reinigen van gifstoffen en afval.

Hoe kunt u er dus voor zorgen dat uw lever en nieren op een optimaal niveau werken om uw bloed schoon te houden?

Vandaag kijken we naar twaalf voedingsmiddelen die het bloed kunnen reinigen, de lever kunnen versterken en de nieren kunnen voeden.

Of het nu gaat om het verwijderen van schadelijke vetten uit de lever, het helpen van het lichaam bij het wegspoelen van gifstoffen, het regenereren van levercellen of het verhogen van het glutathionniveau: deze lever- en niervriendelijke voedingsmiddelen kunnen uw toxische last verlichten en de algehele gezondheid bevorderen.

Bekijk deze video tot het einde om meer te weten te komen over het BESTE fruit dat je voor je lever kunt eten.

Laten we beginnen met een verfrissende vrucht, nummer 12 is “Citroenen”.

Verse citroenen en citroensap zitten niet alleen boordevol antioxidant vitamine C, maar verhogen ook het gehalte aan een andere krachtige antioxidant in het lichaam: glutathion.

Glutathion, ook wel de ‘meester-antioxidant’ genoemd, vermindert ontstekingen en helpt de lever bij het verwijderen van schadelijke gifstoffen uit het lichaam.

Een recente studie gepubliceerd in Phytotherapy Research concludeerde dat hesperidine – een van de actieve ingrediënten in citroenen – kan helpen de vetophopingen in de lever en ontstekingsmarkers te verminderen bij mensen die lijden aan leververvetting.

Citroenen bevatten citroenzuur, een natuurlijk diureticum dat gifstoffen uit de nieren spoelt. Bovendien kan citraat, een zout dat voorkomt in citroenzuur, de vorming van nierstenen voorkomen.

De volgende keer dat u citroenen in sappen of recepten gebruikt, kunt u overwegen de schillen te wassen en in uw gerechten te raspen voor een ontgiftende boost.

Bevorder vervolgens de gezondheid van de nieren en een efficiënte spijsvertering met nummer 11, “Gember”.

Geniet van de vele voordelen van gember voor de gezondheid van uw nieren en lever!

Gember, rijk aan antioxidanten zoals gingerolen, helpt diabetes type 2 af te weren en beschermt daarom uw nieren, terwijl het tegelijkertijd de spijsvertering stimuleert door de gal- en maagafscheidingen te stimuleren.

Gember kan ook uw doelstellingen voor gewichtsverlies ondersteunen – recente onderzoeken suggereren dat het consumeren van deze wortel helpt het lichaamsvetgehalte te verlagen en de insulineresistentie te verbeteren.

Verse of poedervormige vormen kunnen worden gebruikt in salades of recepten om een ​​heerlijke kick toe te voegen – of waarom zou je niet wat romige gemberthee zetten?

Geniet je van de informatie? Zorg ervoor dat je de video leuk vindt, deelt en abonneert en klik op de meldingen, zodat je nooit meer een video mist.

Vervolgens kan dit vertrouwde kruid helpen uw lever te regenereren. Nummer 10 is “Mariadistel”.

Eeuwenlang hebben natuurlijke genezers mariadistel gebruikt om het bloed te reinigen en de lever te ontgiften. Recent wetenschappelijk onderzoek van over de hele wereld heeft deze eeuwenoude wijsheid bevestigd.

De opmerkelijke veerkracht van Mariadistel tegen gifstoffen komt van silymarine, een antioxiderende flavonoïde die niet alleen de levercellen beschermt, maar ze ook kan helpen regenereren!

In een recensie gepubliceerd in het Iraanse Journal of Basic Medical Science hebben onderzoekers silymarine gecrediteerd voor het beschermen van de lever tegen schade en het verminderen van ontstekingen.

Ander onderzoek toont aan dat silymarine helpt het glutathionniveau te verhogen en mitochondriale cellen te beschermen tegen oxidatieve schade.

Integratieve gezondheidszorgbeoefenaars raden aan om 420-600 milligram silymarine plus vitamine E te nemen voor de beste resultaten.

Vervolgens zullen je nieren je dankbaar zijn voor deze knolgewas. Nummer 9 is “Wortelen”.

Deze felgekleurde wortelveggie kan ernstige therapeutische effecten hebben.

Een recente studie gepubliceerd in de Journal of Thrombosis and Thrombolysis heeft aangetoond dat bèta-caroteen – het oranje pigment dat in wortels wordt aangetroffen – niet alleen ontstekingen kan verminderen, maar ook kan helpen beschadigde niertubuli te herstellen.

En pectine, een soort oplosbare vezel in wortels, kan het creatininegehalte verlagen. (Een hoog creatininegehalte kan een teken zijn dat de nieren niet goed werken.)

De onderzoekers meldden dat pectine mogelijk effectiever is bij de behandeling van nierfalen dan een diureticum op recept. Het toevoegen van wortels aan uw dieet is een slimme zet om de nierontgifting en bloedzuivering te ondersteunen.

Vervolgens is deze knolgewas “het antibioticum van de natuur”. Nummer 8 is “Knoflook”.

Er wordt aangenomen dat knoflook het bloed zuivert door zijn krachtige antibacteriële en schimmelwerende effecten.

Deze scherpe knolgewas bevat allicine, een krachtige antioxidant, die oxidatieve stress op de lever en de nieren vermindert.

Bovendien tonen onderzoeken aan dat het consumeren van verse knoflook en extract van oude knoflook het stikstofmonoxidegehalte verhoogt, waardoor de bloedcirculatie verbetert. En een betere doorbloeding betekent een lagere bloeddruk en een verminderd risico op schade aan de nieren.

Dus ga je gang en gebruik verse knoflook om je salades, soepen, sauzen, marinades en dips op smaak te brengen.

Kom eraan, reinig je bloed en verbeter de spijsvertering met nummer 7. “Artisjokken”.

De artisjok maakt deel uit van de mariadistelfamilie en is, zoals te verwachten, een krachtige beschermer van je lever.

Deze groente zit boordevol chlorogeenzuur en flavonoïden, zoals luteoline en cynarine, die de lever helpen gifstoffen weg te spoelen door de galstroom te bevorderen.

Een studie gepubliceerd in de Journal of Ayurvedic and Herbal Medicine suggereerde dat artisjokbladextract krachtige leverbeschermende eigenschappen heeft.

Ga verder en verbeter de bloedstroom met dit sap. Nummer 6 is “Bieten”.

Bietensap kan wonderen doen voor je hart, lever, nieren en huid door de bloedvaten te verwijden, het bloed te reinigen en het zuurstofniveau te verhogen.

Bieten zijn een krachtig ontgiftingsmiddel voor de lever. Ze bevatten een groep fytonutriënten, betalains genaamd, die de enzymen verhogen om de lever te ondersteunen bij fase 2-ontgifting. Ze versterken ook het vermogen van de lever om glutathion en superoxide-dismutase te produceren; deze twee zijn krachtige antioxidanten die levercellen beschermen tegen schade.

Je kunt bieten roosteren als heerlijk bijgerecht, koken met wortels of boerenkool, bietensap drinken of bieten toevoegen aan salades of smoothies.

Komende volgende, ontgift zware metalen met nummer 5. “Koriander”.

Koriander of koriander heeft de reputatie een krachtig ontgiftingsmiddel voor de nieren te zijn.

Veel onderzoekers zijn van mening dat de effectiviteit ervan te danken is aan het rijke chlorofylgehalte, dat helpt gifstoffen te neutraliseren en nierschade veroorzaakt door blootstelling aan zware metalen te verminderen.

In een studie gepubliceerd in de Journal of Ethnopharmacology ontdekten onderzoekers dat suppletie met koriander gedurende een maand hielp de nierschade na blootstelling aan lood te verminderen.

Om zware metalen, zoals kwik, aluminium en cadmium, die zich jarenlang hebben opgehoopt in het centrale zenuwstelsel en de botten, te cheleren of eraan te binden, kun je het beste koriander gebruiken in combinatie met chlorella om ze volledig uit het lichaam te verwijderen.

Vervolgens is deze gouden specerij een superster op het gebied van de natuurlijke gezondheid. Nummer 4 is “Kurkuma”.

Kurkuma staat bekend om zijn antibacteriële, ontstekingsremmende, antioxiderende en ontgiftende effecten. Wetenschappers geloven dat het oranje pigment curcumine de belangrijkste bron is van zijn genezende kracht.

Studies tonen aan dat het consumeren van curcumine de nieren en lever helpt beschermen tegen de schadelijke effecten van verontreinigende stoffen, vooral zware metalen zoals kwik.

Als je kurkuma in recepten gebruikt, zorg er dan voor dat je het combineert met veel zwarte peper om de biologische beschikbaarheid van curcumine aanzienlijk te vergroten.

Gebruik bovendien geen kurkuma met bepaalde medicijnen; Klik op de onderstaande link om de lijst met deze medicijnen te bekijken.

Kom je in de top 3, scrub dan je systeem schoon met nummer 3. “Appels”.

Appels zijn rijk aan polyfenolen, of nuttige plantaardige stoffen, die een proces activeren dat autofagie wordt genoemd: het opruimen van beschadigde cellen om nieuwere, gezondere cellen te regenereren.

Met andere woorden, appelpolyfenolen ‘schrobben’ het ongewenste afval in de weefsels en het bloed weg.

Bovendien zijn appels rijk aan zowel oplosbare als onoplosbare vezels, die kunnen helpen het vet- en cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

Bovendien worden de hoogste concentraties antioxidanten in de schil aangetroffen, dus je zult van appels willen genieten zonder ze te schillen.

Normaliseer vervolgens uw bloeddruk met nummer 2 “Kruisbloemige Groenten”.

Kruisbloemige groenten, zoals broccoli, bloemkool, spruitjes, boerenkool en mosterdgroenten zijn perfect voor het voeden van de nieren en de lever vanwege hun hoge gehalte aan zwavelhoudende verbindingen, glucosinolaten genaamd.

Glucosinolaten helpen de lever en de nieren te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en gifstoffen.

Bovendien bevatten kruisbloemige groenten indool, een natuurlijke stof waarvan is vastgesteld dat deze leververvetting bestrijdt.

Rucola of rucola verdient een speciale vermelding, omdat het zowel een bladgroente als een kruisbloemige groente is.

Rucola is niet alleen rijk aan toxinereinigend chlorofyl, maar ook aan natuurlijke nitraten die, wanneer ze worden geconsumeerd, worden omgezet in stikstofmonoxide. Stikstofmonoxide verwijdt de bloedvaten, verlaagt de bloeddruk en beschermt de nieren.

Je kunt rucola gebruiken in salades, sandwiches, pastagerechten, sauzen en meer.

En op nummer 1 hebben we een bloedzuiverende superfruit: ‘Blueberries’.

Als het gaat om het verminderen van lever- en nierontstekingen, zijn bosbessen misschien wel het beste fruit dat je kunt eten.

Dit komt omdat wilde bosbessen de hoogste concentratie anthocyanen hebben, antioxidanten die oxidatieve stress tegengaan en leverontsteking verminderen.

Studies hebben aangetoond dat bosbessen kunnen helpen het levervet te verminderen en de bloedsuikerspiegel en bloeddruk te verbeteren.

Bovendien zorgt het hoge vezelgehalte voor reinigende en cholesterolverlagende effecten, terwijl het hoge watergehalte helpt bij de hydratatie.

Voor maximaal voordeel eet u verse of bevroren biologische bosbessen.

Behalve bosbessen zijn bramen, frambozen, veenbessen, aalbessen en aardbeien allemaal uitstekende bronnen van anthocyanen: hoe dieper en rijker de kleur, hoe beter!

Andere belangrijke manieren om de toxische belasting op uw lever en nieren te verlichten zijn het drinken van veel water, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap, en het volgen van een ontstekingsremmend dieet met ontgiftende voedingsmiddelen.

Leave a Comment