8 voedingsmiddelen die zure reflux veroorzaken

Vandaag kijken we naar de slechtste voedingsmiddelen die zure reflux veroorzaken en die vermeden moeten worden. We kijken ook naar de beste voedingsmiddelen die brandend maagzuur en GORZ verminderen.

Zure reflux of gastro-oesofageale reflux treedt op wanneer de sluitspier aan de onderkant van uw slokdarm ontspant terwijl dat niet zou moeten. Hierdoor kan maagzuur een back-up maken in de slokdarm, wat resulteert in brandend maagzuur en gerelateerde symptomen zoals pijn op de borst, slikproblemen en het oprispen van bitter smakend voedsel.

Wanneer het voedsel dat u eet zure reflux veroorzaakt of verergert, is dit te wijten aan een verhoogde druk op de onderste slokdarmsfincter (LES), waardoor deze niet goed meer functioneert en gaat lekken. Er zijn twee manieren waarop dit gebeurt:

Een. Bacteriële overgroei veroorzaakt een opgeblazen gevoel en zet de LES onder druk.

Dit begint met een laag maagzuurgehalte – meestal gemeten bij mensen met brandend maagzuur en GORZ – waardoor de perfecte omstandigheden worden gecreëerd voor bacteriële overgroei in de maag en dunne darm. Deze bacteriën voeden zich met onverteerde koolhydraten en produceren gas dat de druk in de maag verhoogt, waardoor de LES niet goed functioneert en zuur de slokdarm binnendringt.

Twee. Andere factoren veroorzaken een opgeblazen gevoel en resulteren in LES-storingen en GORZ.

Deze factoren omvatten overeten, zwaarlijvigheid, hiatale hernia, zwangerschap, achterover leunen na het eten en het eten van bepaalde triggerfoods.

Nu we begrijpen waardoor de LES niet goed functioneert, kunnen we kijken naar de voedingsmiddelen en dranken die zure reflux en GORZ veroorzaken en verergeren bij mensen met bestaande aandoeningen.

Het verwijderen van deze voedingsmiddelen zorgt er meestal voor dat brandend maagzuur en andere symptomen verdwijnen.

Het is belangrijk op te merken dat deze triggerfoods geen reflux veroorzaken bij degenen die er geen last van hebben. De verkeerde combinatie van voedsel en andere factoren kan echter bij iedereen reflux veroorzaken.

Te laat eten en te veel alcohol consumeren, of een vette maaltijd gevolgd door muntchocolade-ijs, kunnen allemaal reflux veroorzaken.

Laten we beginnen met nummer 8. “Gefrituurde, vette en bewerkte voedingsmiddelen”.

Vetrijk voedsel kan bijdragen aan zure reflux. Deze voedingsmiddelen omvatten:

gefrituurd voedsel (frietjes, uienringen),

volvette zuivelproducten (kaas, koemelk),

vet vlees (vette stukken rundvlees, lamsvlees, hamburgers, spek, hotdogs, worstjes),

verwerkte snacks (beef jerky, chips),

en ander fastfood (pizza, kipnuggets),

Gefrituurd en vet voedsel bevat meestal grote hoeveelheden schadelijke plantaardige oliën, kunstmatige transvetten, fructose en kunstmatige zoetstoffen, evenals andere chemicaliën. Deze verwerkte ingrediënten verhogen de bacteriële overgroei, vertragen het ledigen van de maag en verergeren de refluxsymptomen.

Vet voedsel stimuleert ook de afgifte van een hormoon genaamd cholecystokinine (CCK), waardoor de LES ontspant.

Bovendien bevatten bewerkte voedingsmiddelen, zoals witbrood en koekjes, veel geraffineerde of enkelvoudige koolhydraten, die bijdragen aan bacteriële overgroei en een verhoogde gasproductie.

Een onderzoek uit 2022 door onderzoekers van de Vanderbilt Universiteit toonde aan dat het verminderen van de consumptie van eenvoudige koolhydraten de frequentie en ernst van brandend maagzuur en andere GORZ-symptomen kan verminderen.

Vervolgens hebben we nummer 7. “Glutenhoudende granen”.

Studies tonen aan dat het consumeren van glutenbevattende granen (tarwe, gerst en rogge) in zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals brood en pasta, evenals granen, kan leiden tot symptomen die verband houden met zure reflux en GORZ. vooral bij mensen met niet-gediagnosticeerde coeliakie of glutenintolerantie.

Sommige patiënten met zure reflux merken dat zodra ze gluten uit hun dieet verwijderen, hun brandend maagzuur verdwijnt.

Verderop hebben we nummer 6. “Mint”.

Vermijd groene munt en pepermunt, omdat beide LES-ontspannende refluxtriggers zijn. Dit omvat alles met muntsmaak, zoals thee, alcohol, snoep en desserts.

Vervolgens hebben we nummer 5. “Nuts”.

Als het om noten gaat, is de aanbeveling voor mensen met reflux om noten te kiezen die minder vet bevatten en niet te veel te eten. Volgens een arts veroorzaken pistachenoten en walnoten veel minder vaak reflux dan pinda’s, macadamianoten of cashewnoten.

En wat amandelen betreft, ze bezitten een eigenschap die de refluxsymptomen kan helpen verminderen; ze zijn alkalisch en niet zuur. Dit zou kunnen verklaren waarom sommige mensen melden dat het eten van een paar rauwe amandelen voor of na een maaltijd hun zure reflux helpt verdwijnen.

Geniet je van de informatie? Zorg ervoor dat je de video leuk vindt, deelt en abonneert en klik op de meldingen, zodat je nooit meer een video mist.

En op nummer 4 hebben we “Zuurvoedsel en dranken”.

Uit rapporten van patiënten met brandend maagzuur blijkt dat bepaalde zure voedingsmiddelen en dranken de maagwand irriteren en symptomen van zure reflux veroorzaken of verergeren.

Een. Vermijd frisdranken en frisdranken, omdat deze zuurder zijn dan alles wat in de natuur voorkomt. Dit zuur beschadigt de LES. Bovendien zijn ze koolzuurhoudend, waardoor de maagdruk toeneemt en de kleppen opengaan.

Twee. Vermijd of verminder citrusvruchten en sappen, zoals sinaasappels, limoenen en citroenen, die veel citroenzuur bevatten, omdat ze symptomen van brandend maagzuur kunnen veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor zuurarme, niet-citrusvruchten zoals appels, meloenen en peren.

Drie. Tomaten bevatten veel citroen- en appelzuur, wat brandend maagzuur kan veroorzaken. Verse tomaten veroorzaken minder vaak reflux dan bereide, ingeblikte of gebottelde tomatenproducten zoals ketchup, marinarasaus en pizza.

Vier. Ui en knoflook, vooral in hun rauwe vorm, zijn veelvoorkomende oorzaken van brandend maagzuur. Deze twee groenten zijn moeilijk verteerbaar omdat ze fructanen bevatten. Ze blijven dus langer in je maag en zorgen ervoor dat je maagzuur en oprispingen erger worden. Je kunt in plaats daarvan peterselie, dille of basilicum gebruiken om je eten smaak te geven.

Vijf. Vermijd ook azijn zoals appelciderazijn, omdat deze azijnzuur bevatten en waarschijnlijk brandend maagzuur veroorzaken.

In onze top 3 staat nummer 3 “Spicy Foods”.

Mensen met zure reflux, slokdarmproblemen en zweren ervaren vaak sneller en intenser brandend maagzuur als ze gekruid voedsel eten.

Dat komt omdat kruiden zoals chilipoeder, curry en hete pepers capsaïcine bevatten, wat de spijsvertering vertraagt ​​en de maaglediging vertraagt ​​door nadelige effecten op de nervus vagus, die het maag-darmkanaal controleert.

Tegelijkertijd worden deze kruiden vaak gecombineerd met andere voedingsmiddelen die reflux veroorzaken, zoals uien, knoflook en vet vlees. Om te koken met kruiden die geen reflux veroorzaken, gebruik je rozemarijn, basilicum, peterselie, oregano, komijn en kurkuma.

Verderop hebben we nummer 2. “Cafeïne en chocolade”.

Chocolade is waarschijnlijk de meest voorkomende trigger voor mensen met zure reflux (GERD en LPR). Dat komt omdat het theobromine, cafeïne en vet bevat – drie ingrediënten die de LES ontspannen.

Ook, het eten van melk en pure chocolade kan een golf van serotonine veroorzaken, waardoor uw LES ontspant en de maaginhoud stijgt.

Vervolgens drinken we koffie. Bij sommige mensen met reflux kan het drinken van koffie brandend maagzuur veroorzaken, maar dit komt niet door de zuurgraad. Frisdrank, sinaasappelsap en wijn zijn zuurder dan koffie. Koffie veroorzaakt op 2 manieren reflux:

Een. Sommige mensen zijn gevoelig voor koffiebonen; voor deze mensen zijn zowel cafeïnehoudende als cafeïnevrije koffie even slecht.

Twee. Voor ieder ander zal het drinken van een grote hoeveelheid cafeïnehoudende koffie, zoals een pot koffie voor de lunch, elke LES openen.

Voor de meeste mensen met reflux zal het drinken van één of twee kopjes cafeïnehoudende koffie per dag geen symptomen veroorzaken.

Als je ‘s ochtends een stevige kick wilt, is zwarte thee beter dan koffie als je last hebt van zure reflux. U moet zich echter beperken tot één of twee kopjes.

Eindelijk, frisdranken en energiedrankjes een cafeïne- en zuurgehalte hebben dat hoog genoeg is om het risico op reflux te vergroten.

En op nummer 1 hebben we “Alcohol”.

Dit kan de nummer één refluxtrigger zijn, en het is dosisgerelateerd.

Alcohol of ethanol is een krachtige trigger voor alle soorten zure reflux: GORZ, LPR, respiratoire reflux en stille reflux. Het mechanisme is dat alcohol de LES direct ontspant, en hoe meer je drinkt, hoe groter de kans dat je zure reflux krijgt. Als je moet drinken, neem er dan gewoon één.

Over het algemeen is wijn beter dan bier omdat er geen koolzuur aanwezig is. Rode wijn is ook beter dan witte wijnen zoals Chardonnay en Champagne, omdat ze zuurder en koolzuurhoudender zijn. Vermijd bovendien gemengde dranken of cocktails met citroensap, seltzer en frisdrank, omdat dit een ernstige reactie kan veroorzaken.

En als je sterke drank moet drinken, hebben gin, tequila en niet-graanwodka’s de minste hoeveelheid zuur.

Blijf ten slotte uit de buurt van alcoholische dranken gemaakt met pepermunt (witte Russische pepermunt), chocolade (modderstroom) of koffie (Irish coffee).

Samenvattend: de voedingsmiddelen die reflux veroorzaken waar veel mensen last van hebben zijn vet vlees, gefrituurd voedsel, fastfood, dikke kaas, bewerkte snacks, chilipoeder en hete pepers, chocolade, munt, sommige noten, uien, tomaten, knoflook. , koffie, citrusvruchten (inclusief sap), appelazijn, energiedrankjes, frisdrank en alcohol.

Voeg aan deze lijst eventuele andere triggerfoods toe die uniek voor u zijn; let goed op wat je eet!

Laten we nu eens kijken naar de voedingsmiddelen die “refluxvriendelijk” zijn. Deze voedingsmiddelen helpen brandend maagzuur en GORZ te verminderen en bevorderen de genezing van het slijmvlies van de maag en de slokdarm.

Een koolhydraatarm dieet kan wonderen verrichten voor mensen met GORZ of andere spijsverteringsstoornissen. In één onderzoek onder 144 zwaarlijvige vrouwen met GORZ hielp een koolhydraatarm dieet alle patiënten om hun GORZ-symptomen binnen enkele weken volledig op te lossen, en zij stopten met hun medicijnen.

Bij een koolhydraatarm dieet ligt de nadruk op eiwitrijke, volwaardige voedingsmiddelen en groenten. Dit omvat voedingsmiddelen zoals:

Vette vis zoals forel en zalm (bij voorkeur in het wild gevangen).

Dierlijke eiwitten zoals magere kip, rundvlees en varkensvlees (bij voorkeur grasgevoerd en met gras afgewerkt).

In de weide gekweekte eieren.

Fruit, zoals bananen, bessen, appels, peren, meloenen en perziken, met mate.

Niet-zetmeelrijke groenten, zoals spinazie, broccoli, spruitjes en asperges; en zetmeelrijke groenten, zoals bonen, erwten, pompoen en zoete aardappelen. Deze worden meestal gekookt voor een gemakkelijkere spijsvertering.

Voor tussendoortjes zijn deze keuzes refluxvriendelijk: rauwe amandelen, meloenen zoals meloen, honingdauw, watermeloen, banaan, appel, wortels, gewone popcorn, avocadotoost en gebakken aardappelen.

Voor mensen met reflux zijn de beste drankkeuzes water, thee (geen munt) en magere melk zoals amandel-, rijst- en sojamelk.

Voeg zuurkool of gefermenteerde augurken toe om je darmmicrobioom te verbeteren. Deze gefermenteerde voedingsmiddelen hebben probiotische effecten en helpen zure reflux te verminderen.

Overweeg ook bottenbouillon, omdat dit rijk is aan collageen, gelatine, glutamine en proline, die allemaal helpen de darmen te genezen.

Bovendien kunnen kruidentheeën het slijmvlies van de maag en de slokdarm verzachten en een betere spijsvertering bevorderen. Kruidentheeën die verlichting bieden bij zure reflux zijn onder meer kamille, gladde iep, heemstwortel, zoethout en gemberthee.

Je kunt ook bitter voedsel eten om de spijsvertering en het maagzuur te verbeteren. Sommige refluxvriendelijke bittere voedingsmiddelen zijn rucola, dille, paardenbloemgroen, spruitjes, artisjokken van Jeruzalem, boerenkool, kurkuma en gember.

Het eten van een ontstekingsremmend dieet kan zure reflux voorkomen en verminderen. Ontvang uw gratis ontstekingsremmende dieetplan door op de onderstaande link te klikken.

Als u last heeft van zure reflux, welke voedingsmiddelen kunnen dan brandend maagzuur en andere symptomen veroorzaken? En wat zijn de voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat uw zure reflux verdwijnt? Deel het in de reacties hieronder.

De volgende twee video’s die je kunt bekijken zijn ‘3 manieren om zure reflux te stoppen’ en ‘5 voedingsmiddelen die darmontstekingen veroorzaken’.

Leave a Comment