8 manieren om calciumplaque in uw hartslagaders te stoppen

Welkom bij onze video over de 8 manieren om calciumplaque in uw hartslagaders te stoppen.

De bloedvaten die zich om de buitenkant van uw hart wikkelen en het als een kroon bedekken, worden kransslagaders genoemd.

Ze leveren een continue toevoer van zuurstof en voedingsstoffen aan uw hartspier, zodat deze het bloed effectief naar de rest van uw lichaam kan pompen.

Overtollig calcium hoopt zich gewoonlijk op in de kransslagaders naarmate u ouder wordt. Coronaire verkalking is wijdverbreid; Kalkafzettingen worden aangetroffen bij 67% van de vrouwen en bij 90% van de mannen boven de 70.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is coronaire hartziekte (CAD) niet het gevolg van de consumptie van verzadigde dierlijke vetten of cholesterol uit de voeding.

In plaats daarvan is coronaire verkalking, de oorzaak van CAD, een symptoom van ontsteking en herstel in uw bloedvaten.

Calcium, het meest voorkomende mineraal in uw lichaam, bevindt zich meestal in uw tanden en botten.

Naarmate u ouder wordt, kan calcium zich echter elders gaan afzetten, ook in uw bloedvaten.

Verkalking begint al vroeg in de ontwikkeling van atherosclerose, een ontstekingsziekte die ervoor zorgt dat uw bloedvaten verharden en smaller worden.

Naarmate calcium zich ophoopt in de vetophopingen die plaque worden genoemd, kan een verminderde bloedstroom na verloop van tijd pijn of benauwdheid op de borst (angina pectoris), kortademigheid en extreme vermoeidheid veroorzaken.

Vaker wel dan niet blijft de verkalking onopgemerkt en vertoont deze geen symptomen totdat een bloedstolsel de bloedstroom volledig afsnijdt en een hartaanval of beroerte veroorzaakt.

Nu is verkalking niet willekeurig; het wordt aangetroffen bij alle patiënten met gedocumenteerde CAD.

Het goede nieuws is dat je het verhaal van je hart kunt herschrijven door de ontstekingen in je lichaam aan te pakken.

Hier zijn acht manieren om coronaire verkalking om te kerenondersteund door de synergie van moderne wetenschap en tijdloze wijsheid.

Zoals altijd is deze video educatief en vormt deze geen medisch advies. Raadpleeg altijd een zorgverlener over eventuele wijzigingen in uw gezondheidsregime.

We beginnen dus met nummer 8. “Vermijd ontstekingsvoedsel.”

Zeg vaarwel tegen ontstekingsveroorzakende voedingsmiddelen in uw dieet. Deze overtreders, waaronder plantaardige oliën, transvetten, geraffineerde suikers, GGO’s en gluten, kunnen een laaggradige ontstekingsreactie in uw lichaam veroorzaken, wat bijdraagt ​​aan coronaire verkalking. Concentreer u in plaats daarvan op ontstekingsremmende, hart-gezonde voedingsmiddelen die ontstekingen kunnen helpen bestrijden.

Consumeer onbewerkte voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K2, magnesium en vitamine D. Dit krachtige trio kan voedingstekorten helpen tegengaan die verband houden met coronaire verkalking.

Stel je een bord voor dat gevuld is met levendige, biologische bladgroenten, voedzame noten uit de natuur en in het wild gevangen vis uit de diepten van de oceaan. Vergeet niet om grasgevoerd en in de weide gekweekt vlees mee te nemen; het zijn voedingsrijke bronnen van deze vitamines.

Klik op de onderstaande link om uw GRATIS ontstekingsremmende dieetplan te ontvangen.

Vervolgens hebben we nummer 7. ‘Oefen het vasten.’

Wanneer u voedsel eet, breekt uw lichaam het af tot brandstof die energie levert voor essentiële organen zoals uw hersenen, hart, longen en lever.

Tijdens het vasten gaat je lichaam op zoek naar alternatieve energiebronnen, wat leidt tot ketose. Bij ketose gebruikt uw lichaam ketonen uit vet als primaire brandstofbron in plaats van glucose uit koolhydraten.

Vasten en ketogene diëten helpen oxidatie, ontstekingen en insulineresistentie te verminderen, drie factoren die bijdragen aan verkalking van de slagaders.

Naarmate u vast, neemt uw vetopslag af en kan uw lichaam coronaire plaque langzaam en op natuurlijke wijze afbreken als brandstof. Vasten kan ook de apoptose en autofagie vergroten, waardoor beschadigde cellen en plaques in de slagaders worden verwijderd.

Sommige vastenprotocollen die coronaire verkalking kunnen helpen voorkomen, zijn onder meer intermitterend vasten, vasten om de andere dag, 24 uur per dag vasten en 72 uur vasten.

Overweeg om een ​​zorgverlener te raadplegen voordat u aan een langdurig vastenregime begint.

Verderop hebben we nummer 6. “Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging.”

Actief blijven is essentieel voor een gezond hart, maar het draait allemaal om het vinden van de juiste balans.

Matige lichaamsbeweging kan de verharding van de hartslagaders helpen vertragen, maar trainingen met een zeer hoge intensiteit kunnen dit versnellen.

Laat dit je echter niet ontmoedigen om actief te zijn. Studies tonen aan dat een sedentaire levensstijl de verharding van de hartslagader bevordert door de lichaamsstofwisseling te verlagen en de ontsteking te vergroten.

Voor de meeste mensen wegen de cardiovasculaire voordelen van lichaamsbeweging ruimschoots op tegen de mogelijke risico’s. Of u nu een ontspannen wandeling in het park maakt of een levendige dansles volgt, elke beweging die u maakt is een stap naar een gezonder hart.

Vervolgens hebben we op nummer 5 ‘Krijg genoeg zonlicht’.

Wist u dat het genieten van de zonnestralen uw hart ten goede kan komen? Het blijkt dat zonlicht veel meer doet dan alleen maar een fijn gevoel op je huid.

Het helpt uw ​​lichaam optimale vitamine D te maken die cruciaal is voor het voorkomen van coronaire verkalking.

Vitamine D houdt ontstekingen onder controle. Als u niet genoeg binnenkrijgt, kan de ontsteking uit de hand lopen en de verkalking versnellen.

Ondanks het belang ervan kampt naar schatting 42% van de mensen in de VS met een vitamine D-tekort, voornamelijk doordat ze te veel tijd binnenshuis doorbrengen en zich buiten met zonnebrandcrème smeren.

Naast dat het helpt bij de productie van vitamine D, stimuleert zonlicht ook de aanmaak van stikstofmonoxide, een stof die de bloedvaten verwijdt. Wanneer het lichaam voldoende stikstofmonoxide heeft, stroomt het bloed vrij en snel, waardoor verkalking wordt voorkomen.

Diabetes en insulineresistentie kunnen verstopte slagaders veroorzaken door de productie van stikstofmonoxide te blokkeren. Je kunt het stikstofmonoxide verhogen door meer tijd in de zon door te brengen.

Het volgende is nummer 4. “Verminder gifstoffen.”

We worden voortdurend blootgesteld aan schadelijke stoffen zoals luchtvervuiling, pesticiden, schimmels, zware metalen en chemicaliën in alledaagse producten. Deze gifstoffen kunnen de balans van uw lichaam verstoren en bijdragen aan coronaire verkalking.

Kies biologisch voedsel en vermijd items die gevoelig zijn voor schimmelmycotoxinen. Vervang chemisch intensieve schoonmaakmiddelen en schoonheidsproducten door natuurlijke alternatieven.

Door deze veranderingen aan te brengen, kunt u de blootstelling aan schadelijke stoffen verminderen en de natuurlijke ontgiftingsprocessen van uw lichaam ondersteunen, waardoor uiteindelijk een betere gezondheid van het hart wordt bevorderd.

In de top 3 hebben we nummer 3. “Verminder stress.”

Wanneer stress uw leven binnendringt, veroorzaakt dit een reeks biologische veranderingen, zoals een verhoogde bloeddruk en een vecht-of-vluchtreactie, wat leidt tot een toename van hormonen zoals cortisol.

Chronische stress leidt tot ontstekingen, die in belangrijke mate bijdragen aan verkalking.

Studies tonen aan dat het verminderen van stress de progressie van verkalking van de kransslagader kan helpen stoppen of vertragen door het cortisolniveau en de bloeddruk te verlagen.

Verderop is nummer 2 ‘Slaap meer’.

Het krijgen van voldoende kwaliteitsslaap is van cruciaal belang voor de gezondheid van het hart. Meerdere onderzoeken hebben sterke verbanden gevonden tussen onvoldoende slaap en een verhoogd risico op coronaire hartziekten, hartaanvallen en andere cardiovasculaire problemen.

A Onderzoek uit 2008 van de Universiteit van Chicago ontdekte dat mensen die minder dan 5 uur per nacht sliepen ruim twee keer zoveel kans hadden om over een periode van vijf jaar verkalking van de kransslagaders te ontwikkelen vergeleken met degenen die 7 tot 8 uur per nacht sliepen.

De onderzoekers concludeerden dat het krijgen van slechts één uur extra slaap per nacht het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk zou kunnen verminderen, met voordelen die vergelijkbaar zijn met een aanzienlijke daling van de bloeddruk.

En op nummer 1 hebben we ‘Supplement As Need’.

Door de uitgeputte bodems en de chemische landbouw wordt het steeds moeilijker om alle essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft uit voeding te halen.

Hier zijn zes essentiële voedingsstoffen die verkalking en CAD bestrijden, samen met hun voedselopties.

  1. Omega-3 vetzuren.

Statines voorkomen coronaire verkalking niet, maar het eten van zeevruchten wel.

A recent onderzoek toonde aan dat omega-3-vetzuren uit zeevruchten coronaire verkalking en plaqueprogressie helpen voorkomen. Volgens deze studie voorspelt een hoge omega-3-index een laag risico op een hartaanval bij mensen met coronaire verkalking.

In het wild gevangen vette vis staat bovenaan de lijst met omega-3-voedingsmiddelen die je kunt eten.

Ze zitten boordevol omega-3-vetzuren zoals docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) die het hart ondersteunen door ontstekingen te verminderen, triglyceriden te verlagen, bloedstolsels te voorkomen en een gezonde bloeddruk te handhaven.

De beste zeevruchtenkeuzes voor Omega-3 vetzuren zijn zalm, makreel, haring, sardines, ansjovis, oesters en mosselen.

Als je van plan bent om aan te vullen, kijk dan eens naar onderstaande hoogwaardige visolie.

  1. Vitamine K2.

Klinische onderzoeken en observationele onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine K2, vooral in de vorm van MK-7, de ontwikkeling en progressie van verkalking van de kransslagaders kan helpen vertragen.

Vitamine K2 activeert een eiwit genaamd MGP, dat de opbouw van calcium in de bloedvatwanden voorkomt en het calcium naar uw botten duwt waar dat nodig is!

Gefermenteerde voedingsmiddelen zijn de boventoon als het gaat om vitamine K2. Bacteriën produceren het tijdens de fermentatie, dus voedingsmiddelen zoals natto (gefermenteerde sojabonen), zuurkool, kefir en kazen zoals gouda, brie en cheddar zijn een schot in de roos als het om K2 gaat. Twee andere uitstekende keuzes zijn grasgevoerde boter en eigeel van weidegrond.

Wanneer u een supplement kiest, kies dan voor de MK-7-vorm van K2, omdat deze langer in uw bloedbaan blijft en meer voordelen biedt voor de gezondheid van uw hart.

  1. CoQ10

CoQ10 doet twee cruciale dingen. Het stimuleert de energieproductie in de cellen van uw lichaam, inclusief uw hart. Bovendien vangt en vernietigt het vrije radicalen die cardiovasculaire problemen en hartziekten veroorzaken. Uw lichaam voorzien van CoQ10 is een van de belangrijkste dingen die u voor uw hart kunt doen.

CoQ10 is een antioxidant. Het helpt verkalking van de slagaders te voorkomen door de oxidatie van LDL-cholesterol te verminderen. Het regenereert ook stikstofmonoxide om de bloedstroom te verbeteren.

De biologisch beschikbare vorm van CoQ10 is Ubiquinol, dat acht keer meer opname biedt en beter werkt voor mensen ouder dan 45 jaar.

Voor een supplement dat ubiquinol combineert met vitamine K2, zie onderstaande link.

  1. Vitamine D.

Vitamine D helpt de opname van calcium en fosfor in de darmen te verhogen.

Er zijn een paar goede voedselbronnen van vitamine D: vette vis, levertraan, eigeel van weidegrond, paddenstoelen blootgesteld aan UV-licht, runderlever en verrijkte voedingsmiddelen.

Neem bij aanvulling vitamine D3 met vitamine K2. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het innemen van MK-7 plus vitamine D gedurende zes maanden tot twee jaar de verkalking van de slagaders meer vertraagt ​​dan alleen vitamine D.

  1. B-vitamines.

Homocysteïne is een tweesnijdend aminozuur dat een cruciale rol speelt bij de opbouw van eiwitten, maar schadelijk kan zijn als de niveaus te hoog worden.

Het eten van eiwitrijk voedsel zoals vlees, zeevruchten, zuivel, eieren, sesamzaad en paranoten zet het aminozuur methionine om in homocysteïne.

B-vitamines, met name B12, B6 en B9 of foliumzuur, helpen bij het reguleren van het homocysteïnegehalte door het af te breken in andere heilzame stoffen, waardoor er slechts een spoor in de bloedbaan achterblijft.

Hoge homocysteïnespiegels kunnen aanzienlijke schade aan de arteriële wanden veroorzaken. Het kan ook overmatige stolling veroorzaken, waardoor de bloedstroom naar kritieke lichaamsgebieden wordt belemmerd en mogelijk kan leiden tot hartaanvallen, versnelde dementie en beroertes.

Om ze alle drie, B12, B6 en foliumzuur, in voedsel te consumeren, kiest u runderlever, zalm, weide-eieren, grasgevoerde melk en yoghurt, verrijkte granen, linzen, spinazie, asperges en avocado.

Kies bij het aanvullen voor een liposomaal B-complex voor een betere opname.

  1. Magnesium.

Magnesium is van vitaal belang voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder de spier- en zenuwfunctie, bloeddrukregulatie en de gezondheid van de botten.

Tot 80% van de volwassenen krijgt niet genoeg magnesium binnen omdat het in de bodem is opgebruikt. Dit kan ernstig zijn, omdat uw hart niet goed kan functioneren zonder voldoende magnesium.

Magnesium voorkomt spierspasmen van de hartslagaders, waardoor het risico op hoge bloeddruk en een hartaanval toeneemt.

Samen met de vitamines K2 en D3 voorkomt magnesium de vorming van calcium in de tandplak. Een hogere magnesiuminname is in verband gebracht met verminderde markers van calciumplaque in de slagaders.

Er zijn vele vormen van magnesium. Ontvang 7 soorten magnesium in één supplement via onderstaande link.

Daar heb je het! Acht manieren om calciumplaque in uw hart en bloedvaten te stoppen.

Als u is verteld dat coronaire verkalking eenrichtingsverkeer is, wordt het tijd om die mythe van u af te schudden.

Ontvang uw GRATIS ontstekingsremmende dieetplan door op de onderstaande link te klikken.

Bekijk onze video ‘Top 5 voedingsmiddelen die je hart vernietigen’ om meer te weten te komen over de echte oorzaak van hartziekten.

Leave a Comment