7 unieke voordelen van magnesium voor uw hart

Welkom bij onze video over de “7 unieke voordelen van magnesium voor je hart”. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van mensen die magnesium gebruiken voor slaap, angst en obstipatie. Maar wist je dat het een van de meest essentiële mineralen voor je hart is?

Magnesium is zo belangrijk dat veel cardiologen dit essentiële mineraal aanbevelen als onderdeel van een holistische benadering van cardiovasculair welzijn.

Vandaag onderzoeken we zeven unieke voordelen van magnesium voor je hart – van het reguleren van de hartslag tot het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van de energieproductie.

We onthullen ook het beste magnesiumsupplement dat u kunt nemen om de gezondheidsvoordelen te maximaliseren. Kijk dus zeker tot het einde.

Zoals altijd is deze video educatief en vormt deze geen medisch advies. Raadpleeg altijd een zorgverlener over eventuele wijzigingen in uw gezondheidsregime.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen wat er met je lichaam gebeurt als je een magnesiumtekort hebt.

Magnesium is een mineraal dat vaak over het hoofd wordt gezien en dat stilletjes honderden vitale taken vervult om uw lichaam soepel te laten werken.

Elk orgaan in je lichaam heeft magnesium nodig. Het draagt ​​bij aan de spier- en zenuwfunctie, reguleert de bloedsuikerspiegel en ondersteunt de gezondheid van de botten, naast vele andere functies.

Eén studie gepubliceerd in het tijdschrift Atherosclerose ontdekte dat mensen met een laag magnesiumgehalte meer dan twee keer zoveel kans hadden om te overlijden aan een hartaandoening. Ze hadden ook meer dan zeven keer zoveel kans om door welke oorzaak dan ook te overlijden.

Ondanks het belang ervan wordt geschat dat 50-80% van de bevolking een magnesiumtekort heeft zonder het te weten.

Dit tekort kan worden veroorzaakt door gastro-intestinale stoornissen, nierziekten, medicijnen en slechte voeding. Een belangrijke factor die hieraan bijdraagt ​​is echter de uitputting van mineralen in de bodem als gevolg van moderne landbouwpraktijken

Dus, hoe weet je of je lichaam weinig magnesium bevat?

De eerste symptomen van magnesiumtekort kunnen subtiel zijn en kunnen bestaan ​​uit krampen in de benen, voetpijn of spiertrekkingen. Andere vroege tekenen zijn verlies van eetlust, misselijkheid, braken, vermoeidheid en zwakte.

Naarmate het magnesiumtekort verergert, kunnen gevoelloosheid, tintelingen, toevallen, persoonlijkheidsveranderingen, abnormale hartritmes en coronaire spasmen optreden.

Als u een bloedtest doet om de magnesiumspiegels te meten, houd er dan rekening mee dat deze mogelijk niet nauwkeurig de totale lichaamsvoorraad van dit mineraal weergeeft.

Dit komt omdat slechts 1% van magnesium in het bloed circuleert, terwijl de rest wordt opgeslagen in de botten en spieren.

Geniet je van de informatie? Zorg ervoor dat je de video leuk vindt, deelt en abonneert en klik op de meldingen, zodat je nooit meer een video mist.

Laten we nu eens kijken naar de veelzijdige voordelen van magnesium voor uw hart:

Nummer 7. Handhaaf een normaal hartritme.

Je hart is als een trommel: het klopt voortdurend in een stabiel ritme. Maar wat houdt het op tempo? Magnesium speelt een sleutelrol.

Magnesium werkt als een geleider en zorgt ervoor dat de elektrische signalen soepel door de spiercellen van het hart bewegen. Het zorgt ervoor dat elke beat op het juiste moment gebeurt. Zonder voldoende magnesium kan het hartritme in de war raken.

Onregelmatige hartslagen zoals atriale fibrillatie kunnen optreden. Het hart kan uit de hand lopen bij een aandoening die tachycardie wordt genoemd, waarbij de hartslag gevaarlijk snel is met meer dan 100 slagen per minuut.

Magnesium reguleert de niveaus van calcium, natrium en kalium. Al deze elektrolyten moeten in balans zijn om het elektrische systeem van het hart goed te laten functioneren.

Simpel gezegd: voldoende magnesium binnenkrijgen helpt een gezond hartritme te behouden en problemen te voorkomen.

Nummer 6. Ondersteun een gezonde bloeddruk.

Magnesium speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezonde bloeddruk. Dit essentiële mineraal helpt uw ​​bloedvaten te ontspannen, waardoor ze zich kunnen verwijden en een goede bloedstroom wordt ondersteund.

Uit één onderzoek bleek dat het consumeren van 500-1000 mg magnesium per dag de systolische druk met maximaal 5,6 punten en de diastolische druk met maximaal 2,8 punten kon verlagen.

Aan de andere kant kan een magnesiumtekort leiden tot vasoconstrictie, waarbij de bloedvaten strakker worden, waardoor het moeilijker wordt voor het bloed om vrij te stromen en mogelijk de bloeddruk stijgt.

Magnesium werkt op verschillende manieren om de bloeddruk te verlagen:

Verbetering van de endotheliale gezondheid:
Magnesium verbetert de gezondheid van uw endotheel, de dunne binnenwand van uw hart en bloedvaten. Dit helpt de productie van stikstofmonoxide te verhogen, een molecuul dat de vasodilatatie en de ontspanning van de bloedvaten ondersteunt en uiteindelijk de bloeddruk verlaagt.

Werkt als een natuurlijke calciumkanaalblokker:
Magnesium werkt als een natuurlijke calciumantagonist en ontspant het hart en de bloedvaten, waardoor de bloeddruk wordt verlaagd.

Depressie en angst verlichten:
Magnesium kan depressie en angst verlichten, waardoor het zenuwstelsel uit balans kan raken, de sympathische activering kan toenemen en de bloeddruk kan stijgen.

Ontstekingen en oxidatieve stress verminderen:
Dit zal hierna worden besproken.

Nummer 5. Verminder ontstekingen.

Magnesium speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van uw immuunsysteem en het handhaven van lage ontstekingsniveaus. Ontstekingsmarkers, zoals C-reactief proteïne (CRP), zijn in verband gebracht met hoge bloeddruk.

Chronische ontstekingen zijn nauw verbonden met hartziekten.

Een groot aantal onderzoeken hebben de effectiviteit van magnesium bij het verlagen van de CRP-waarden benadrukt. Beschouw magnesium als de vredeshandhaver van uw lichaam, die interne opflakkeringen onderdrukt en uw cardiovasculaire systeem beschermt.

Magnesium vermindert ook ontstekingen door te helpen bij slapeloosheid.

Een laag magnesiumgehalte kan de oorzaak zijn van slaapproblemen, en het binnenkrijgen van voldoende magnesium kan het zenuwstelsel ontspannen en een goede nachtrust ondersteunen. Beter slapen leidt tot minder ontstekingen, een goed gereguleerd zenuwstelsel en een lagere bloeddruk.

Nummer 4. Verminder oxidatieve stress.

Magnesium heeft krachtige antioxiderende eigenschappen die oxidatieve stress in uw lichaam helpen bestrijden. Deze stress is als roest en richt zich op je hart en het ingewikkelde netwerk van bloedvaten die het voeden.

Als er niets aan wordt gedaan, kan dit de weg vrijmaken voor veel cardiovasculaire complicaties, waaronder de vorming van tandplak in de slagaders en vernauwing van de bloedvaten.

Magnesium fungeert als een beschermend schild en neutraliseert schadelijke vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken. Dit proces kan worden vergeleken met het geven van een harnas aan je hart, het beschermen tegen mogelijke bedreigingen en ervoor zorgen dat het sterk en gezond klopt.

Nummer 3. Vermindert het risico op verstopte slagaders.

Atherosclerose, ook wel verstopte slagaders genoemd, is een stille en sinistere bedreiging voor uw cardiovasculaire gezondheid. Het kan leiden tot een hartaanval of beroerte. Magnesium helpt de vlotte doorstroming van uw bloedsomloop te behouden en beschermt tegen de opbouw van arteriële blokkades.

Nummer 2. Ondersteunt de hartspierfunctie.

Je hart is de meest kritische spier in je lichaam. Het heeft magnesium nodig om goed te kunnen ontspannen en samentrekken. Dit mineraal helpt bij het overbrengen van spierimpulsen, zodat uw hart het bloed efficiënter door uw lichaam kan pompen.

Nummer 1. Verhoogt de energieproductie.

Je hart werkt non-stop en heeft een continue energiebron in de vorm van ATP (adenosinetrifosfaat) nodig om optimaal te kunnen functioneren. Magnesium speelt een cruciale rol bij de productie van ATP en zorgt ervoor dat uw hart de energie krijgt die het nodig heeft.

Nu we de voordelen van magnesium voor je hart hebben besproken, gaan we kijken hoe je magnesium uit voeding en supplementen kunt halen.

Ten eerste is hier een lijst met topvoedingsmiddelen boordevol dit essentiële mineraal: spinazie, pompoenpitten, amandelen, artisjokken, avocado, tonijn, zalm, courgette, zoete aardappelen en pure chocolade.

In werkelijkheid is het echter moeilijk voor een volwassene om dagelijks 400 mg magnesium uit de voeding binnen te krijgen, om alle redenen die we eerder noemden. Het is dus belangrijk om aan te vullen.

Laten we vervolgens eens kijken naar de 5 beste magnesiumsupplementen voor uw hart en algehele gezondheid.

Magnesium citraat: Dit is een gemakkelijk opneembare vorm die vaak wordt gebruikt voor de behandeling van constipatie, brandend maagzuur en indigestie. Uit één onderzoek bleek dat magnesiumcitraat de arteriële stijfheid bij gezonde mensen met overgewicht kan helpen verbeteren.

Magnesiummalaat: Sommige mensen geloven dat dit de meest biologisch beschikbare vorm van magnesium is. Het helpt bij de energieproductie op cellulair niveau en heeft daarom vaak de voorkeur van mensen die last hebben van vermoeidheid of spierpijn. Magnesiummalaat komt van nature voor in fruit en heeft daarom vaak een ‘zure smaak’. Het helpt ook migraine, chronische pijn en depressie te verlichten.

Magnesiumtauraat: Deze vorm, een combinatie van magnesium en het aminozuur taurine, wordt vooral aanbevolen voor de gezondheid van het hart. Taurine biedt op zichzelf cardiovasculaire voordelen, en in combinatie met magnesium kan het duo bijzonder effectief zijn voor het ondersteunen van een gezonde spierfunctie, het verbeteren van de bloedsomloop en het helpen handhaven van een regelmatig hartritme.

Magnesium Bisglycinaat: Ook bekend als Magnesium Bisglycinaat Chelaat, dit is een vorm van magnesium waarbij het mineraal is gechelateerd of gebonden aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Dit chelatieproces verbetert de opname van magnesium in uw lichaam, waardoor het een van de meest biologisch beschikbare vormen is.

Magnesiumorotaat: Deze zeer biologisch beschikbare vorm is afgeleid van orotinezuur en staat bekend om zijn vermogen om de gezondheid van het hartweefsel te ondersteunen en de algehele hartprestaties te verbeteren. Dit maakt het een populaire keuze voor mensen met een hartaandoening, mensen die een hartaanval of hartoperatie hebben gehad, en atleten die op zoek zijn naar beter herstel, energie en prestaties. Aangenomen wordt dat magnesiumorotaat de beste vorm is om de stofwisseling te verbeteren.

Zou het niet geweldig zijn als u alle vijf de soorten in één supplement zou kunnen krijgen, in plaats van u af te vragen welk type magnesium het beste bij uw behoeften past? Zo maximaliseer je de gezondheidsvoordelen voor je hart, hersenen, spijsvertering, botten en spieren.

Leave a Comment