6 slechtste voedingsmiddelen voor artritis en gewrichtspijn om te vermijden

Vandaag ontdekken we de 6 slechtste voedingsmiddelen voor artritis. We onthullen ook de echte oorzaak van pijn en ontstekingen in uw gewrichten, en de #1 beste manier om dit te verhelpen.

Artritis is een veel voorkomende medische aandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking en zwelling van de gewrichten, wat kan leiden tot stijfheid, pijn en verminderd bewegingsbereik.

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten artritis; Er zijn echter twee primaire vormen die domineren: artrose (OA) en reumatoïde artritis (RA).

Artrose is de meest voorkomende vorm van artritis, waarbij het kraakbeen in de loop van de tijd geleidelijk verslechtert als gevolg van slijtage of letsel. Terwijl reumatoïde artritis een auto-immuunreactie met zich meebrengt die ontstekingen van de gewrichten veroorzaakt en ook andere organen in uw lichaam kan aantasten.

Andere soorten artritis zijn onder meer:

Arthritis psoriatica: een andere auto-immuunziekte die sommige mensen treft die psoriasis hebben, een huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode plekken op de huid met zilverachtige schilfers.

Jicht: een pijnlijke aandoening die wordt veroorzaakt door de ophoping van urinezuur in de gewrichten, vooral in de grote teen.

Fibromyalgie: een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide spierpijn, vermoeidheid en gevoeligheid nabij de gewrichten.

Hoewel elk type artritis zijn unieke symptomen en bijbehorende risicofactoren heeft, delen ze allemaal een gemeenschappelijk thema: ontstekingen spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling ervan.

Laten we beginnen met het eerste voedsel dat uw gewrichtspijn verergert. Vervolgens zullen we de echte oorzaak van ontstekingen bij artritis onthullen.

Nummer 6. “Plantaardige oliën en transvetten”.

Plantaardige oliën zijn een van de grootste boosdoeners als het gaat om het verergeren van de symptomen van artritis en ontstekingen.

Deze oliën, ook bekend als geraffineerde zaadoliën, zoals maïs-, zonnebloem-, saffloer- en sojaolie, worden vaak gebruikt in huishoudens en restaurants.

Het is moeilijk om te ontsnappen aan plantaardige oliën, omdat ze ook in grote hoeveelheden voorkomen in verpakte of bewerkte voedingsmiddelen, zoals chips, hotdogs, witbrood, gebakken kip, frites en zoute snacks.

De reden dat deze oliën slecht zijn, is hun grote hoeveelheid omega-6-vetzuren, die gemakkelijk worden geoxideerd door hitte en licht. Oxidatie betekent dat de olie door chemische reacties is beschadigd en slecht is geworden. Deze ranzige oliën voeden de ontstekingen in uw darmwand, gewrichten en bloedvaten enorm, wat bijdraagt ​​aan chronische pijn en ziekte.

Een andere vorm van plantaardige olie die nog erger is, zijn ‘kunstmatige transvetten’. Deze worden op sommige voedseletiketten aangeduid als “gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën”.

De belangrijkste boosdoeners die transvetten bevatten zijn plantaardig bakvet voor het maken van zachte en schilferige cakes en gebakjes, magnetronpopcorn, margarine, gefrituurd fastfood en niet-zuivelkoffiecreamers.

Om ontstekingen te verminderen, vervang je plantaardige oliën door gezonde vetten zoals avocado-olie, macadamia-olie, kokosolie, grasgevoerde boter en extra vierge olijfolie.

Voordat we naar het volgende slechtste voedsel voor artritis gaan, kijken we eerst naar de oorzaak van gewrichtspijn. Er is je misschien verteld dat het een ontsteking is, maar dat is niet het hele verhaal.

De echte oorzaak is een teveel aan fibrine rond de gewrichten, wat leidt tot chronische ontstekingen en pijn.

Dus, wat is fibrine? Fibrine is een onoplosbaar eiwit dat betrokken is bij wondgenezing. Het vormt ook het basismateriaal voor stolsels, korsten en littekens.

Zo werkt fibrine:

Wanneer uw lichaam een ​​blessure oploopt, ook al is het maar een kleine stoot, kras of plotselinge temperatuurverandering, veroorzaakt het een reactie door:

#1: Het sturen van witte bloedcellen naar het getroffen gebied om infecties te bestrijden, wat resulteert in ontstekingen en zwellingen.

#2: Het vrijgeven van fibrine om een ​​sterk, beschermend gaasachtig web te vormen om de plek af te sluiten en het genezingsproces te starten.

Dit gaas is van cruciaal belang voor het opvangen van de bloedplaatjes en rode bloedcellen die nodig zijn om bloedstolsels te vormen.

Normaal gesproken wordt het fibrine afgebroken zodra het letsel is genezen en neemt de ontsteking af.

Bij artritis blijft fibrine zich echter ophopen in de bloedvaten en het bindweefsel rondom de gewrichten.

Naarmate overtollig fibrine dikker wordt en verhardt om littekenweefsel te vormen, beperkt het de bloedstroom en zuurstof. Dit vertraagt ​​het genezingsproces en zorgt ervoor dat je langer stijf en pijn hebt.

Dit is de reden waarom pijnstillers na verloop van tijd minder effectief worden; ze negeren volledig de ECHTE oorzaak van het probleem.

Fibrine tast niet alleen de gewrichten aan. Zolang er een teveel aan fibrine in uw bloedsomloop aanwezig is, kunnen rode bloedcellen niet de gebieden bereiken waar ze het meest nodig zijn.

Het resultaat is dat uw hart harder moet werken en dat uw bloeddruk stijgt. Overmatige hoeveelheden fibrine in het lichaam verhogen het risico op hartaandoeningen en beroertes.

Voordat we onthullen hoe je fibrine kunt afbreken, kijken we eerst naar de andere slechtste voedingsmiddelen die fibrineophoping en ontstekingen veroorzaken.

Geniet je van de informatie? Zorg ervoor dat je de video leuk vindt, deelt en abonneert en klik op de meldingen, zodat je nooit meer een video mist.

Vervolgens hebben we op nummer 5 “Soda And Sugar”.

Het is gebleken dat de grote hoeveelheid geraffineerde suiker in frisdrank de artrose van de knie verergert. De consumptie van frisdrank veroorzaakt pieken in de bloedsuikerspiegel en insuline, wat leidt tot verhoogde ontstekingen door het hele lichaam.

Bovendien bevatten fructoserijke frisdranken en andere gezoete dranken veel lege calorieën, die bijdragen aan de gewichtstoename – nog een factor die de symptomen van artritis verergert.

Om ontstekingen te verminderen, vervangt u suikerhoudende dranken door ongezoete thee of water.

Binnenkort komt nummer 4. “Geraffineerde koolhydraten”.

Merkt u dat uw gewrichten pijnlijker worden na het nuttigen van veel pizza, bagels, koekjes, donuts of pasta? Dit komt omdat deze geraffineerde koolhydraten gemakkelijk worden afgebroken tot suiker, waardoor een piek in het insulineniveau ontstaat die tot lichaamsbrede ontstekingen leidt, net als bij frisdrank.

Om ongewenste ontstekingen te verminderen, vervang je witbrood en pasta door gezondere opties zoals volkorenbrood en zoete aardappel. Maar misschien wil je de gluten overslaan.

Dit brengt ons bij nummer 3. “Gluten”.

Als u coeliakie heeft of gevoelig bent voor gluten, kan uw lichaam een ​​aangeboren immuunreactie uitlokken die gewrichtspijn en andere symptomen kan veroorzaken. Een studie gepubliceerd in de Oxford Journal of Reumatologie onthulde dat 41% van de deelnemers met reumatoïde artritis symptoomverbetering ervoer op een glutenvrij dieet.

Als u vermoedt dat u glutenintolerantie heeft, vermijd dan gedurende twee weken alle voedingsmiddelen die gluten bevatten. Kijk vervolgens of uw gewrichtspijn verergert wanneer u deze opnieuw introduceert. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge.

Als we op nummer 2 komen, hebben we “Char-Broiled And Blackened Foods”.

Als u artritis heeft, kunt u het beste bereidingsmethoden op hoge temperaturen, zoals braden, braden en grillen, vermijden, omdat deze geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE’s) creëren die ontstekingen en gewrichtspijn kunnen verergeren. Dit betekent dat u voedsel zoals gegrild vlees en gebakken aardappelen moet vermijden.

En op nummer 1 hebben we ‘Nachtschadegroenten’.

Mensen met artrose, reumatoïde artritis of andere gewrichtsproblemen zoals jicht willen misschien nachtschadegroenten zoals tomaten, aubergines, aardappelen en paprika’s uit hun dieet verwijderen. Dit komt omdat nachtschade alkaloïden bevatten die kunnen leiden tot de ophoping van calciumafzettingen in pezen, ligamenten, kraakbeen en gewrichten, wat ontstekingen en pijn kan veroorzaken.

Laten we nu eens kijken hoe we de oorzaak van artritis kunnen elimineren.

Het antwoord ligt in Proteolytische enzymen.

Dit is het enige dat je uit deze video moet halen: Proteolytische enzymen hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en zijn essentieel voor een pijnvrij leven.

Proteolytische enzymen, ook bekend als proteasen, zijn een soort systemisch enzym dat eiwitten afbreekt in kleinere, beter verteerbare eenheden die uw lichaam kan gebruiken.

Het belangrijkste dat proteolytische enzymen doen is het afbreken van overtollig fibrine dat aanwezig is in uw bloedsomloop en bindweefsel, inclusief uw spieren.

De sleutel tot het stoppen van de pijn bij artritis is dus het binnenkrijgen van voldoende proteolytische enzymen.

Deze enzymen vreten het fibrine- en littekenweefsel weg, waardoor de broodnodige zuurstof en voedselrijk bloed in uw weefsels worden gebracht om het metabolische afval te verwijderen dat u pijn en ontstekingen veroorzaakt.

Ook al produceert uw lichaam proteolytische enzymen in uw alvleesklier, de productie ervan neemt aanzienlijk af na de leeftijd van 27 jaar. Het is dus belangrijk om ze uit voedselbronnen of voedingssupplementen te halen.

Twee van de beste voedselbronnen van proteolytische enzymen zijn ananas en papaja. Bromelaïne (uit ananas) en papaïne (uit papaja) zijn effectief in het verminderen van symptomen van pijn, zwelling en gewrichtsstijfheid bij mensen met artritis.

Ik heb een link gegeven naar een “Ananas Joint Elixir” Recept hieronder.

Andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteolytische enzymen zijn onder meer kiwi’s, vijgen, gember, asperges en gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool, yoghurt, kefir en miso.

Naast het bestrijden van ontstekingen en pijn hebben proteolytische enzymen nog andere belangrijke functies, zoals het verlichten van pijnlijke spieren, het versnellen van wondgenezing, het reguleren van de bloeddruk, het versterken van het immuunsysteem en het doden van virussen.

Samenvattend: eet meer ananas en papaja om de pijn bij artritis te verhelpen. Het is echter mogelijk dat voedsel alleen uw enzymniveaus niet hoog genoeg verhoogt om de pijn te verlichten.

Klik op de onderstaande link om ons aanbevolen proteolytische enzymsupplement te bekijken.

En ontvang uw gratis pijnstillende, ontstekingsremmende dieetplan.

Zoals altijd is deze video educatief en vormt deze geen medisch advies; wij zijn geen dokters.

De volgende twee video’s die je kunt bekijken zijn ’13 voedingsmiddelen die ontstekingen veroorzaken’ en ‘5 manieren om ontstekingen te verminderen’.

Leave a Comment