1 Krachtige manier om leververvetting op natuurlijke wijze te ontgiften

Er is een stille en ernstige ziekte die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Leververvetting komt steeds vaker voor, vooral in de Verenigde Staten. Het treft één op de vijf mensen wereldwijd en kan leiden tot leverfalen, diabetes, een hartaanval en zelfs kanker. In de VS heeft 30-40% van de bevolking er last van.

Deze ziekte heet NAFLD (niet-alcoholische leververvetting) of gewoon leververvetting. Het is sterk verbonden met fructose, plantaardige zaadoliën en overmatig eten. Waar gaat het allemaal over?

Het belangrijkste kenmerk van deze ziekte is dat er te veel vet in de lever wordt opgeslagen. Zozeer zelfs dat de lever niet goed kan functioneren. Wanneer meer dan 5% van de lever uit vet bestaat, wordt deze als ‘vet’ beschouwd. En vergis je niet: een door vet verstopte lever is giftig.

Het grootste probleem met leververvetting is dat het meestal geen symptomen vertoont, waardoor de meeste mensen zich niet eens realiseren dat ze het hebben. Naarmate de leververvetting vordert, kunt u echter symptomen ervaren zoals vermoeidheid, pijn in de rechterbovenbuik, jeukende huid, misselijkheid en braken.

Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf gevallen van NAFL (niet-alcoholische leververvetting) uiteindelijk verandert in NASH (niet-alcoholische steatohepatitis), een ernstiger vorm. Dat is het moment waarop ontstekingen en vet de levercellen gaan beschadigen, en dit kan leiden tot littekens (fibrose) en cirrose (blijvende schade).

Wanneer de lever het NASH-stadium bereikt, functioneert deze niet meer goed. Wat nog erger is, NASH kan levensbedreigend zijn en kan zelfs leiden tot leverkanker, een agressieve en moeilijk te behandelen vorm van kanker.

Het goede nieuws is dat de effecten van NAFLD kunnen worden teruggedraaid door veranderingen in het dieet en de levensstijl. Vandaag kijken we naar een proces in twee fasen om leververvetting op natuurlijke wijze te helpen ontgiften.

Bekijk deze video tot het einde en leer meer over de #1 vitamine die u kan beschermen tegen leververvetting.

Zoals altijd is deze video educatief en vormt deze geen medisch advies; wij zijn geen dokters.

Om een ​​leververvetting te ontgiften, beginnen we met Fase 1: “Opruimen”.

In deze fase help je je lever door je dieet en omgeving op te ruimen; dit betekent het vermijden van de belangrijkste boosdoeners als het gaat om leververvetting en het doorvoeren van eenvoudige veranderingen in de levensstijl.

Verminder eerst alle geraffineerde koolhydraten door toegevoegde suikers te vermijden, met name fructose-glucosestroop (HFCS) in suikerhoudende dranken. Vermijd geraffineerde granen zoals brood, pasta, snacks en desserts.

Wanneer de lever overbelast raakt met suiker of zetmeel, begint hij als een gek vet te maken. Dat is hoe uw lichaam gewoonlijk omgaat met extra glucose.

Fructose, vooral in de vorm van HFCS, zet de lever echter in overdrive en stuurt de vetproductie door het dak. HFCS is aanwezig in de meeste bewerkte voedingsmiddelen en dranken en is de voornaamste oorzaak van leververvetting.

Naast een hoge bloedsuikerspiegel, verhoogde ontstekingen en insulineresistentie die de weg vrijmaken voor diabetes en obesitas.

Naarmate vet zich ophoopt in de lever en omliggende organen, verhoogt dit viscerale vet het LDL-cholesterol en de ontstekingen, waardoor het risico op hartaanvallen toeneemt.

Vermijd vervolgens plantaardige zaadoliën zoals soja-, katoenzaad-, maïs-, koolzaad-, zonnebloem-, saffloer- en arachideolie. Deze ongezonde vetten worden chemisch verwerkt en veroorzaken ontstekingen in de lever en het spijsverteringsstelsel. Linolzuur, een hoofdbestanddeel van deze oliën, kan bijdragen aan verhoogde leverenzymen en leververvetting.

Verminder uw consumptie van bewerkte voedingsmiddelen. Deze door de mens gemaakte voedingsmiddelen worden uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet met toegevoegde suiker, zout, plantaardige olie, vulstoffen en additieven.

Vermijd pesticiden en GGO’s door waar mogelijk biologisch voedsel te eten, of door het bij je plaatselijke boer te kopen.

Verminder alcohol uiteraard omdat het zeer ontstekingsremmend is voor de lever.

Blijf uit de buurt van gifstoffen in het water dat u drinkt, de lucht die u inademt en de producten voor persoonlijke verzorging die u gebruikt.

Het consumeren van bewerkte voedingsmiddelen en chemicaliën belast uw lever, waardoor omstandigheden worden gecreëerd waarin NAFLD zich kan ontwikkelen.

Verbrand overtollig glycogeen opgeslagen in de lever bij inspanning en intermitterend vasten. Wanneer de lever vol is met glycogeen, worden eventuele extra koolhydraten of suiker omgezet in vet, vaak in de lever. Het uitputten van leverglycogeen helpt het opgeslagen vet te verminderen.

Blijf ook goed gehydrateerd en zorg voor een goede nachtrust.

Voordat we in fase 2 komen, volgt hier een kort overzicht van wat uw lever doet: hij verwijdert gifstoffen uit het bloed, verwerkt voedingsstoffen, reguleert de bloedsuikerspiegel en produceert gal voor de spijsvertering.

Bovendien genereert het glutathion. Dit is de ‘meester’-antioxidant van het lichaam die verontreinigende stoffen, ziekteverwekkers en kankerverwekkende stoffen bestrijdt.

Geniet je van de informatie? Zorg ervoor dat je de video leuk vindt, deelt en abonneert en klik op de meldingen, zodat je nooit meer een video mist.

In fase 2, ‘Reset’, voegen we zes voedingsmiddelen en supplementen toe om de lever te verjongen.

Laten we beginnen met nummer 6. “Kruisbloemige en zwavelrijke groenten”.

Kruisbloemige groenten zijn geweldig voor je lever, omdat ze het ontgiftingsvermogen versterken en de lever beschermen tegen schade. Onderzoek naar sulforafaan, aangetroffen in broccolispruiten, toont aan dat het de leverfunctie verbetert en oxidatieve stress vermindert. Uit één dierstudie bleek dat sulforafaan zelfs leverfalen voorkwam. Deze groenten verhogen ook de activiteit van enzymen die schadelijke stoffen helpen afbreken en neutraliseren.

Kruisbloemige groenten omvatten broccoli, broccolispruiten, spruitjes, kool, boerenkool, paksoi, snijbiet, bloemkool, waterkers, rapen en radijsjes.

Zwavel speelt een rol bij ontgifting omdat je lever zonder dit mineraal geen glutathion kan maken. Hoewel je zwavel kunt halen uit dierlijk voedsel zoals rundvlees, gevogelte en vis, kun je deze het beste verminderen als je probeert te ontgiften, omdat ze resten van dierlijke medicijnen en pesticiden kunnen bevatten.

Gelukkig kun je veel zwavel uit alliumgroenten halen: knoflook, uien, sjalotten, lente-uitjes, prei en bieslook. Deze zwavelverbindingen zijn antibacterieel, antiviraal, antioxidant, ontstekingsremmend en immuunversterkend.

Vervolgens hebben we nummer 5. “Antioxidantrijke voedingsmiddelen”.

Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in de lever en al uw cellen, wat belangrijk is als u gifstoffen probeert kwijt te raken.

Grapefruits bevatten de krachtige antioxidanten naringenine en naringine en het is aangetoond dat ze chronische ontstekingen bestrijden die leverlittekens veroorzaken, en de vetophoping in de lever verminderen.

Deze citrusvrucht is ook een uitstekende bron van de antioxidant quercetine, die de leverontsteking aanzienlijk verbetert. Andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan quercetine zijn kappertjes, rode uien, donkerrood of blauw fruit (zoals bosbessen, druiven, appels en kersen), spinazie, asperges, paprika en broccoli.

Van een andere antioxidant, resveratrol, is aangetoond dat het de vetophoping in de lever vermindert; het vermindert ook leverfibrose, beschermt tegen oxidatieve schade en doodt leverkankercellen. Voedsel dat rijk is aan resveratrol omvat druiven, pinda’s, cacao, pistachenoten, bosbessen en veenbessen.

Verderop hebben we nummer 4. “Omega-3-vetten.”

Studies hebben aangetoond dat een dieet dat rijk is aan omega-3-vetzuren het levervet vermindert en de leverenzymen verbetert bij patiënten met leververvetting en NASH.

De 3 soorten Omega-3 die nodig zijn voor een goede gezondheid zijn ALA, EPA en DHA.

De beste bronnen van omega 3 zijn zeewier en algen (wakame, nori, kombu, spirulina), chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, walnoten, edamame (tofu, tempeh), bruine bonen en olijfolie.

Misschien wilt u zeevis en visolie vermijden als u uw lever probeert te ontgiften.

In de top 3 staat nummer 3 “Extra vezels en probiotica”.

Vezels zijn een vorm van complexe koolhydraten die uw bloedsuikerspiegel niet doen stijgen. Het helpt je langer vol te blijven, zodat je niet te veel eet, en zorgt ervoor dat je stoelgang regelmatig blijft, zodat gifstoffen snel worden geëlimineerd.

Bovendien helpen oplosbare vezels om de nuttige bacteriën aan te vullen, door de nuttige bacteriën (probiotica) in uw darmen te voeden.

Omdat 70% van het bloed dat voor filtering in de lever terechtkomt, uit de darmen komt, helpt een toename van nuttige darmbacteriën de leverontsteking en de kans op het ontwikkelen van leververvetting te verminderen. Zie voor meer informatie onze video ‘5 voedingsmiddelen die darmontstekingen veroorzaken’.

Oplosbare vezels lossen op in water en vormen een gelachtige substantie. Bronnen van oplosbare vezels zijn knoflook, cichoreiwortel, appels, gerst, bonen, wortels, citrusvruchten, haver en erwten.

De meeste plantaardige voedingsmiddelen bevatten ook onoplosbare vezels, maar zijn over het algemeen rijker aan het ene type dan aan het andere. Onoplosbare vezels absorberen vloeistoffen en blijven aan andere stoffen plakken om ontlasting te vormen. Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan onoplosbare vezels zijn onder meer paddenstoelen, bonen, noten, groenten en bessen.

Om meer probiotica toe te voegen, kun je kiezen uit gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool, kimchi, kefir, natto en sommige kazen zoals oude cheddar en Gouda.

Vervolgens hebben we nummer 2. “Kruiden en supplementen”.

De twee aanbevolen kruidensupplementen voor je lever zijn Mariadistel en Paardebloemwortel.

Uit onderzoek is gebleken dat silymarin, de actieve stof in mariadistel, de lever beschermt door gifstoffen te blokkeren en te helpen bij de verwerking ervan. Artisjokken zijn een andere geweldige bron van silymarine.

Het is gebleken dat paardenbloemwortel oxidatieve schade aan de lever vermindert en de productie van glutathion helpt verhogen. Het helpt ook de niveaus van een leverenzym te verhogen dat verantwoordelijk is voor het verbeteren van de insulinegevoeligheid en het verminderen van vetophopingen.

En op nummer 1 hebben we “Choline”.

De nummer 1 voedingsstof die je meer zou moeten eten om je te beschermen tegen leververvetting is choline! Het wordt voornamelijk aangetroffen in eidooiers en runderlever. De meeste choline wordt gemetaboliseerd in de lever, waar het helpt bij het verwijderen van overtollig vet uit de lever. Vrouwen na de menopauze moeten meer choline krijgen.

Nog één ding: beteugeling van de gewoonte van te veel eten, zoals stress-eten, om gewichtstoename en diabetes te voorkomen! Statistieken tonen aan dat minstens 50% van de mensen met diabetes leververvetting heeft. Onderzoekers hebben ontdekt dat een van de belangrijkste manieren waarop NAFLD zich ontwikkelt, insulineresistentie is, de hoofdoorzaak van diabetes. In een toekomstige video zullen we het hebben over insulineresistentie.

Daar heb je het! Het 2-fasenproces om uw leververvetting op natuurlijke wijze te ontgiften.

Om uw leververvetting te helpen genezen, klikt u op de onderstaande link voor uw gratis ontstekingsremmende dieetplan.

Leave a Comment